16600, Чернігівська обл., м. Ніжин,
пл. імені Івана Франка, 1,
е-mail: [email protected]
(04631) 7 19 11, 7 19 51, 15 80
фото мера
Міський голова міста Ніжина
Лінник Анатолій Валерійович
Блог міського голови
фото мера
Секретар міської ради
Салогуб Валерій Володимирович
Блог секретаря ради
Статистика
  • Зараз на сайті:
    40
  • Переглядів:
    3192669
  • Візитів сьогодні:
    1341
  • Візитів всього:
    1380830

Структура та режим роботи управління

Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради знаходиться за адресою: м. Ніжин, вулиця Гоголя, 6, адреса електронної пошти: [email protected]

Очолює управління Кулініч Валентина Михайлівна, начальник управління, тел.: 5-37-23.

Прийомні дні:

понеділок з 14.00 до 17.00

середа: з 8.00 до 13.00

 

В управлінні діє 6 відділів та 2 сектори.

Телефон  «гарячої лінії»  управління  2-03-12.

  

Відділ соціальних допомог управління забезпечує надання населенню субсидій для відшкодування витрат  на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива; забезпечує надання відповідно до законодавства державної допомоги сім’ям з дітьми, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам; особам, що не мають права на пенсію та інвалідам; компенсаційних виплат по догляду за інвалідом І групи та престарілим; компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги; грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом І або ІІ групи психічного розладу, чи догляд за ним; державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та грошового забезпечення батькам – вихователям та прийомним батькам, одноразової допомоги матерям-героїням.

Очолює відділ заступник начальника управління, начальник відділу соціальних допомог Ліннік  Антоніна  Миколаївна, тел. 2-32-06.

 

Відділ праці забезпечує в межах своїх повноважень додержання законодавства про працю, зайнятість, соціальний захист працівників, зайнятих на роботах з шкідливими та важкими умовами праці; аналізує ситуацію в соціально-трудовій сфері на території міста; проводить перевірку колективних договорів щодо їх відповідності нормам чинного законодавства; реєструє, веде облік, забезпечує зберігання колективних договорів; проводить аналіз стану погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста; вживає заходів щодо якісного проведення атестації робочих місць.

Очолює відділ начальник відділу Ільцова  Ірина  Валентинівна, тел. 2-52-21.

 

Відділ у справах інвалідів та захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи організовує санаторно-курортне оздоровлення інвалідів, ветеранів війни та праці, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплату компенсацій вартості санаторно-курортного оздоровлення; забезпечує інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, здійснює видачу направлень для забезпечення протезно-ортопедичними виробами; здійснює збір документів від інвалідів для забезпечення спецавтотранспортом, надання компенсаційних виплат на бензин , ремонт, технічне обслуговування автомобілів та транспортне обслуговування інвалідів; надає путівки інвалідам, особам похилого віку для влаштування в разі потреби до будинків-інтернатів, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів; забезпечує надання відповідно до законодавства компенсацій та допомог постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи та проводить роботу з підготовки документів для встановлення статусу, заміни посвідчень громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Очолює відділ заступник начальника управління, начальник відділу у справах інвалідів та захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи  Опанасенко  Оксана Анатоліївна, тел. 2-52-21.

 

Спеціалісти відділу:

-         з питань соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи Ващук Т.Р., тел. 2-03-22;

-         з питань соціального обслуговування інвалідів Сидорович В.І., тел. 2-52-21. 

 Відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій  населення  здійснює збір документів про пільгові категорії громадян; формує та супроводжує Єдиний  державний автоматизований  реєстр  осіб,  які  мають  право  на  пільги, здійснює перевірку розрахунків та відшкодування витрат надавачів послуг, пов’язаних з наданням ними пільг окремим категоріям громадян; видає  посвідчення про статус ветеранам війни,  праці, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та військовослужбовців.

Очолює відділ начальник відділу Шекера  Алла  Миколаївна, тел. 2-54-13.

 

Сектор по нагляду за правильністю призначення та виплати пенсій здійснює постійний нагляд за правильністю призначення (перерахунку) та виплати пенсій управлінням Пенсійного фонду України в м. Ніжині та Ніжинському районі у вигляді планових перевірок.

Очолює сектор головний спеціаліст Варивода  Інна  Миколаївна, тел. 2-54-13.

 

Сектор державних соціальних інспекторів здійснює контроль за цільовим використанням коштів, передбачених для надання населенню допомог; здійснює перевірки достовірності та повноти інформації про доходи та майновий стан, наданої отримувачами та окремими підприємствами, установами та організаціями для призначення допомог; при виявленні переплат вживає заходів щодо повернення особами, що надали неправдиві дані, переплачених коштів до держаного бюджету.

Очолює сектор головний державний соціальний інспектор  Загній  Жанна  Євгенівна, тел. 2-02-33

 

Управління працює  з 8-00 до 17-00

Перерва на обід         з 13-00 до 14-00

Вихідні дні:                   субота, неділя

 

Прийом відвідувачів в управлінні здійснюється чотири дні на тиждень:

понеділок   з 8-00 до 17-00,

вівторок     з 8-00 до 13-00,

середу        з 8-00 до 17-00

та четвер    з 8-00 до 13-00.

 

Для якісного надання послуг населенню прийом відвідувачів відділом соціальних допомог здійснюється щоденно з 8-00 до 17-00 без перерви на обід.