16600, Чернігівська обл., м. Ніжин,
пл. імені Івана Франка, 1,
е-mail: [email protected]
(04631) 7 19 11, 7 19 51, 15 80
фото мера
Міський голова міста Ніжина
Лінник Анатолій Валерійович
Блог міського голови
фото мера
Секретар міської ради
Салогуб Валерій Володимирович
Блог секретаря ради
Статистика
  • Зараз на сайті:
    38
  • Переглядів:
    3237236
  • Візитів сьогодні:
    1632
  • Візитів всього:
    1396340
Новини

Паління сміття заборонено

Куди подіти опале листя, суху рослинність та  гілля? Більшість продовжує вирішувати питання традиційним методом – спалюванням, не знаючи, які наслідки це може понести за собою.

Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну  з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля».

Інспекція з благоустрою міста нагадує керівникам підприємств, установ та організацій, мешканцям міста і органам самоорганізації населення:

-спалювання листя, трави, гілля, будь-якого сміття ЗАБОРОНЕНО законодавством;

-зазначені протиправні дії, згідно чинного законодавства України, тягнуть за собою адміністративну відповідальність, накладання та стягнення з порушників штрафів в розмірі від 340 грн. до 1700 грн.

Інспекція закликає ніжинців не палити листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!


                                                                                                                                        Інспекція з благоустрою


Стаття прочитана 105 рази